loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Moderne werkplaats

Luchtvering (489 Airmatic / 487 Active Body Control onderstel )

Luchtvering (489 Airmatic / 487 Active Body Control onderstel )

Het is algemeen bekend dat een Mercedes-Benz een echt premium merk is met uiterst comfortabele rijeigenschappen. Dit komt o.a. doordat Mercedes-Benz zeer geavanceerde technieken en onderdelen toepast. Mercedes-Benz past verschillende veringsoorten toe.
 

Denk hierbij aan de conventionele spiraalvering, maar ook aan luchtvering en Active Body Control. Uiteraard bent u voor alle reparaties aan een Mercedes-Benz onderstel bij Woltinge Auto’s aan het juiste adres. Wij beschikken over alle speciale gereedschappen en kennis die voor vakkundige reparaties noodzakelijk zijn.

Content Image 1

Luchtvering (489 Airmatic)

Bij luchtvering ( 489 Airmatic ) wordt gebruik gemaakt van een soort ballon die tussen bovenste en onderste draagarmen gemonteerd is. Anders dan bij spiraalveren zit de schokbreker in de “ballon” verwerkt waardoor je over een veerpoot spreekt. Wanneer er een “ballon” (veerpoot) lek is, herkent u dat aan een scheef hangende auto wanneer deze enkele dagen / uren stil staat of een melding op het dasboard. Een defecte veerpoot is relatief eenvoudig te repareren mits de juiste originele Mercedes-Benz apparatuur (programmeren) en kennis aanwezig is.

ABC (Active Body Control)

Een ABC (Active Body Control) onderstel lijkt qua onderdeel in grote lijnen op een veerpoot van een AIRMATIC onderstel. Maar qua werking een compleet ander verhaal en veel complexer dan de hiervoor beschreven onderstellen. Het ABC onderstel dempt de oneffenheden en wegligginmg o.a. doormiddel van hydrauliekolie. Een niet goed functionerend ABC (Active Body Control) onderstel kunt u herkennen aan dezelfde eigenschappen als bij een onderstel met luchtvering.

Bij een defect aan een ABC (Active Body Control) onderstel is veel meer kennis, apparatuur en ervaring nodig. Het is een complexere reparatie dan bij de hiervoor beschreven onderstellen.

 

Werkplaatsafspraak plannen?

Laat een vraag of opmerking achter of neem direct contact op

pin.svg Buitenvaart 1109, 7905 SE Hoogeveen

phone.svg (0528) 287500

mail.svg onderdelen@woltingeautos.nl

  • phone.svg
  • mail.svg
  • pin.svg
  • whatsapp.svg
Morgen Internet - Zorgeloos website